Age | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part B

Q1 -
Find the value of ?
80644
1501255
?2166

A. 150
B. 178
C. 249
D. 252
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Rakhi got engaged 10 years ago. Rakhi's present age is 5/3 of her age at the time of engagement. If the present age of Rakhi's mother is twice that of present age of Rakhi, then what was her mother's age (in years) at the time of her engagement?
A. 50
B. 40
C. 30
D. 60
Answer - B
Detail - No Details

Q3 - The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?
A. 71 years
B. 72 years
C. 74 years
D. 77 years
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - The sum of the present ages of a father and his son is 60 years. Six years ago, father's age was five times the age of the son. After 6 years, son's age will be ?
A. 12 years
B. 14 years
C. 18 years
D. 20 years
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - The age of father 10 years ago was thrice the age of his son. Ten years hence, father's age will be twice that of his son. The ratio of their present ages is?
A. 5 : 2
B. 7 : 3
C. 9 : 2
D. 13 : 4
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - A person's present age is two-fifth of the age of his mother. After 8 years, he will be one-half of the age of his mother. How old is the mother at present?
A. 32 years
B. 36 years
C. 40 years
D. 48 years
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Ayesha's father was 38 years of age when she was born while her mother was 36 years old when her brother four years younger to her was born. What is the difference between the ages of her parents?
A. 2 years
B. 4 years
C. 6 years
D. 8 years
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - The present ages of three persons in proportions 4 : 7 : 9. Eight years ago, the sum of their ages was 56. Find their present ages (in years).?
A. 8, 20, 28
B. 16, 28, 36
C. 20, 35, 45
D. None of these
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - Sachin is younger than Rahul by 7 years. If their ages are in the respective ratio of 7 : 9, how old is Sachin?
A. 16 years
B. 18 years
C. 28 years
D. 24.5 years
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - At present, the ratio between the ages of Arun and Deepak is 4 : 3. After 6 years, Arun's age will be 26 years. What is the age of Deepak at present ?
A. 12 years
B. 15 years
C. 19 and half
D. 21 years
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...