World of Education Global Organization


Aptitude | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - SYMPHONY:COMPOSER?
A. Leonardo:music
B. Fresco:painter
C. colours:pallet
D. art:appreciation
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - CORPOREAL:SPIRITUAL?
A. mesa:plateau
B. moron:savant
C. foreigner:immigrant
D. pedagogue:teacher
Answer - B
Detail - No Details

Q3 - HOPE:ASPIRES?
A. love:elevates
B. film:flam
C. fib:lie
D. fake:ordinary
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - FILTER:WATER?
A. curtail:activity
B. expunge:book
C. edit:text
D. censor:play
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - GRAVITY:PULL?
A. iron:metal
B. north pole:directions
C. magnetism:attraction
D. dust:desert
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - ARMY:LOGISTICS?
A. business:strategy
B. soldier:students
C. war:logic
D. team:individual
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - MUNDANE:SPIRITUAL?
A. common:ghostly
B. worldly:unworldly
C. routine:novel
D. secular:clerical
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - TEN:DECIMAL?
A. seven:septet
B. four:quartet
C. two:binary
D. five:quince
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - DISTANCE:MILE?
A. liquid:litre
B. bushel:corn
C. weight:scale
D. fame:television
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - INDIGENT:WEALTHY?
A. angry:rich
B. native:affluent
C. gauche:graceful
D. scholarly:erudite
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...