World of Education Global Organization


Biology | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Which is the phagocytic structure of blood ?
A. Eosinophil
B. Basophil
C. Platelet
D. Monocyte
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Which is false?
A. RBCs are also called leucocytes
B. White blood corpuscles are part of body`s defence mechanism
C. Platelets are also called thrombocytes
D. Oxygen is carried in blood after combining with haemoglobin
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Which is correct about leucocytes?
A. They are red coloured
B. They can cross capillaries
C. They are enucleate
D. Decrease in their number causes Leukemia
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - Which has the thickest walls ?
A. Left ventricle
B. Right ventricle
C. Left auricle
D. Right auricle
Answer - A
Detail - No Details

Q5 - What is true about vein?
A. All veins carry deoxygenated blood
B. All veins carry oxygenated blood
C. They carry blood from organs towards heart
D. They carry blood from heart towards organs
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Wall of blood capillary is formed of?
A. Haemocytes
B. Parietal cells
C. Endothelial cells
D. Oxyntic cells
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Valves occur in?
A. arteries, veins and auricles
B. Atria, ventricles and veins
C. Arteries, veins and ventricles
D. SA node, AV node and veins
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Valves which allow blood from ventricles into arteries and not in opposite direction are?
A. Aortic valve and mitral valve
B. AV valves and semilunar valves
C. Bicuspid and tricuspid valves
D. Semilunar valves and tricuspid
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - Valve surrounding opening of coronary sinus is?
A. Thebesius valve
B. Eustachian valve
C. Mitral valve
D. Semilunar valve
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - Valve present over left auriculo-ventricular opening is?
A. Semilunar valve
B. Tricuspid valve
C. Valve of Thebesius
D. Bicuspid valve
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...