World of Education Global Organization


Blood Relation | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - P is the brother of Q, R is the sister of How P is related to R.?
A. Cousin
B. Son
C. Brother
D. Father
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - If B says, that his mother is the only daughter of A’s mother. How is A related to B ?
A. Brother
B. father
C. Uncle
D. Son
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Showing the lady in the Park, Vineet said, “She is the daughter of my grandfather’s only son”. How is Vineet related to that lady?
A. Cousin
B. Father
C. Brother
D. Uncle
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - P is the brother of Q and R, S is R’s Mother, T is P’s Father. Which of the following statement cannot be definitely true?
A. P is S's Son
B. S is P's mother
C. T is Q's Father
D. Q is T's Son
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - A man said to a lady, “your mother’s husband’s sister is my aunt”, how is that lady related to man?
A. Daughter
B. Granddaughter
C. Sister
D. Mother
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Introducing a man, a woman said,”He is the only son of my mother’s mother”, how is the woman related to that man?
A. Mother
B. Cousin
C. Aunt
D. Niece
Answer - D
Detail - No Details

Q7 - Pointing to a photograph, a woman says,”This man’s son’s sister is my mother in law”. How is the woman’s husband related to the man?
A. Son
B. Nephew
C. Father
D. Grandson
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - Pointing to a man, a woman said,”He is the brother of my uncle’s daughter”. How is that man related to woman?
A. Nephew
B. Uncle
C. Cousin
D. Son
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Pointing to a person, A Rohit said to Neha,”His mother is the only daughter of your father”, how is Neha related to that person?
A. Daughter
B. Wife
C. Aunt
D. Mother
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - Pointing to Kajol, Ajay said, “Her mother’s only daughter is my mother. How is Ajay related to Kajol?
A. Son
B. Brother
C. Uncle
D. Nephew
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...