World of Education Global Organization


Chemistry | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - The Energy Of The Sun Is Mainly Due To ?
A. Heat
B. Nuclear Fusion
C. Radioactivity
D. Nuclear Fission
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - Milk Is A Colloidal System In Which ?
A. Fat Is Dispersed In Water
B. Fat And Water Are Dispersed In Each Other
C. Fat Is Dissolved
D. Water Is Dispersed In Fat
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Diamonds Are Glittering And Attractive Because Light Incident On Them Undergoes ?
A. Highest Refraction
B. Multiple Internal Reflections
C. Multiple Surface Reflections
D. Hundred Percent Transmission
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - Which Of These Acids Is Not Organic In Origin?
A. Lactic Acid
B. Sulphuric Acid
C. Citric Acid
D. Oxalic Acid
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - The Bhopal Tragedy Was Caused By The Gas ?
A. Chlorine
B. Methyl Isocyanate
C. Carbon Monoxide
D. Phosgene
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - The Gas Which Is Mainly Responsible For The Greenhouse Effect Is ?
A. Carbon Monoxide
B. Oxygen
C. Ozone
D. Carbon Dioxide
Answer - D
Detail - No Details

Q7 - Nowadays Yellow Lamps Are Frequently Used As Street Lights. Which Of The Following Gases Is Used In These Lamps ?
A. Hydrogen
B. Neon
C. Sodium
D. Nitrogen
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Cement Is Usually A Mixture Of ?
A. Calcium Aluminate And Calcium Ferrate
B. Calcium Silicate And Calcium Aluminate
C. Calcium Silicate And Calcium Ferrate
D. Lime Stone And Silicon Dioxide
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - What Is The Most Commonly Used Substance In Fluorescent Tubes?
A. Mercury Oxide And Neonv
B. Mercury Vapour And Argon
C. Sodium Vapour And Neon
D. Sodium Oxide And Argon
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - Which Of The Following Is Riot A Greenhouse Gas ?
A. Carbon Dioxide
B. Nitric Oxide
C. Chlorofluorocarbon
D. Hydrogen
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...