Computer | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - FTP in computing stands for
A. File Transfer Project
B. File Tagging Program
C. File Transfer Program
D. File Transfer Protocol
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - The individual dots that form the image on a monitor are called
A. bits
B. bytes
C. pixels
D. pixas
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Storage that retains its data IE after the power is turned off is referred to as
A. Sequential storage
B. non-volatile storage
C. volatile storage
D. direct storage
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - An EULA in computing stands for
A. End-Use License Arrangement
B. Environmental Use sensing Agreement
C. End-User License Agreement
D. Everyday-User Learning Assistance
Answer - C
Detail - No Details

Q5 - In a microcomputer system, the CPU is contained on a single chip called the
A. ROM
B. control unit
C. ALU
D. microprocessor
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - _______bits equal one byte.
A. Eight
B. One thousand
C. Four
D. Two
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - Which of the following refers to restarting the system when it is already powered on
A. a strong boot
B. a warm boot
C. a cold boot
D. hibernation
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Which of the following refers to programs stored in ROM
A. Hardware
B. Programme efforts
C. Firmware
D. Peripheral
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - _______ are specially designed computers that perform complex calculation extremely rapidly
A. Supercomputers
B. Servers
C. Mainframes
D. Desktops
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - Any________ appearing on a web page opens another document when clicked
A. heading
B. hyperlink
C. URL
D. reference
Answer - B
Detail - In computing, a hyperlink, or simply a link, is a reference to data that the reader can follow by clicking or tapping. Wikipedia

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge