General Knowledge | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Advait Bhartia, who recently climbed Mount Kilimanjaro, is from which city?
A. Delhi
B. Pune
C. Chandigarh
D. Bhubaneswar
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - India’s first private Space Science Museum has opened in which city?
A. Hyderabad
B. Ujjain
C. Dehradun
D. Lucknow
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Which state government has launched a programme for student entrepreneurs “E Step”?
A. Karnataka
B. Punjab
C. Tamil Nadu
D. Kerala
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Which state has got award at the World Education Summit-2019?
A. Karnataka
B. Rajasthan
C. Kerala
D. Odisha
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Which union ministry has launched the 5th edition of Swachh Survekshan 2020 (SS 2020)?
A. Ministry of Health and Family Welfare
B. Ministry of Rural Developement
C. Ministry of Housing and Urban Affairs
D. Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - SUPRA Scheme, which is in news recently, is associated to which field?
A. Women Empowerment
B. Science & Technology
C. Child Education
D. Digital Banking
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - India’s first National Essential Diagnostics List (NEDL) has finalized by which organisation?
A. ICMR
B. Ministry of Health and Family Welfare
C. AIIMS
D. Tata Memorial Hospital
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Which state government has rolled out the Grama and Ward Volunteer system ?
A. Andhra Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Rajasthan
D. Maharashtra
Answer - A
Detail - No Details

Q9 - The National Tribal Festival “Aadi Mahotsav” has started in which region?
A. Shimla
B. Udaipur
C. Ladakh
D. Delhi
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - When muthulakshmi reddi was died
A. 22 July 1968, Chennai
B. 22 july 1965, chennai
C. 22 july 1966, chennai
D. 22 july 1955, chennai
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge