General Science | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - what is the launch date of chandrayaan-2
A. 17 july 2019
B. 15 july 2019
C. 14 july 2019
D. 12 july 2019
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Where India's Indigenous Titanium Sponge Plant was launched
A. Karnataka
B. Andhra Pradesh
C. Kerala
D. Odisha
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - On 28th Apr’15 what type of engine was tested successfully at ISRO's propulsion complex at Mahendragiri in Tirunelveli district of Tamil Nadu that will help India put satellites of upto four tonnes in geostationary orbit
A. Cryogenic engine
B. Jet Engine
C. F-1 Engine
D. Merlin 1 D Engine
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Antrix Corporation Limited (Antrix), the commercial arm of Indian Space Research Organization (ISRO) has headquarters at
A. Kochi
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Bangalore
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Who got first Dr A P J Abdul Kalam award
A.
B. Mylswamy Annadurai
C. G. Madhavan Nair
D. N Valarmathi
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - Which of the following organisation's website was hacked on 12th July’15
A. ISRO
B. DRDO
C. Indian Army
D. Indian Navy
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - With which of the following organisations, the Union Transport Ministry is in collaboration to work on developing cost-effective battery technologies to make electric buses economically viable
A. ISRO
B. DRDO
C. CDAC
D. BHEL
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Lokmanya Tilak Award 2015 is awarded to
A. Suresh Prabhu
B. Pranav Mukharjee
C. Subbaiah Arunan
D. Mohan Bhagavt
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - ISRO has been asked by an international arbitration court to pay INR 4435 crore in damages to which Bengaluru based firm on 1st October 2015
A. Devat International
B. Devas Multimedia
C. Devas Media
D. None of the above
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - ISRO has released which publication on 5th November 2015 on the occasion of the 2nd anniversary of MOM
A. From Fishing Village to Red Planet
B. From Fishing Hamlet to Red Planet
C. From Fishing Hamlet to Mars
D. From Fishing Village to Mars
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge