World of Education Global Organization


Indian Polity and Constitution | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - . IDBI was established in ........................ ?
A. 1948
B. 1954
C. 1992
D. 1964
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Financial institutions are also known as ........................ ?
A. Financial organisation
B. Financial intermediaries
C. Financial system
D. Any of the above
Answer - B
Detail - No Details

Q3 - . An issue of a minimum size of Rs. ..................... crore is a mega issue?
A. 50
B. 100
C. 15 0
D. 300
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - An issuer need not filean offer document in case of?
A. public issue
B. preferential allotment
C. right issue
D. bought out deal
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Prospectus is not issued in?
A. public issue
B. private placement
C. right issue
D. none the above
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - .................... issues does not bring in any fresh capita?
A. equity
B. preference
C. debenture
D. bonus
Answer - D
Detail - No Details

Q7 - ..................... is the link between the depository and the owner?
A. Agent
B. Depository participant
C. Beneficiary
D. Broker
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - ................... of shares in the first step in the depository process?
A. Registration
B. Listing
C. Rematting
D. Immobilisation
Answer - D
Detail - No Details

Q9 - . The central depositary ..................... the security on behalf of the investors?
A. hold
B. transfer
C. both a & b above
D. none of these
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - The central depositary ..................... the security on behalf of the investors?
A. hold
B. transfer
C. both a & b above
D. none of these
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...