World of Education Global Organization


Inventions | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Who invented first working laser?
A. H.A Taylor
B. W.K Roentgen
C. T.H Maiman
D. Fred Morrission
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Transistor was invented by?
A. Graham Bell
B. Baird
C. Marconi
D. Shockley
Answer - D
Detail - No Details

Q3 - Dendrology is associated with the study of?
A. Flowers
B. Roots
C. Worms
D. Trees
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - The oral polio vaccine was discovered by?
A. Alexander Flemming
B. Louis Pasteur
C. Robert Koch
D. Jonas Salk
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Gun powder was invented by?
A. Alfred Nobel
B. Alfred Einstein
C. Roger Bacon
D. Alexander Flemming
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Which of the following theories was not proposed by Charles Darwin?
A. Survival of the fittest
B. Inheritance of acquired characters
C. Natural selection
D. Struggle for existence
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - The first operational compound microscope was developed by?
A. Robert Brown
B. Robert Hooke
C. Janseen
D. M.Schultze
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Who developed the telegraphic code?
A. Jean Fourier
B. Joseph Henry
C. Andre Ampere
D. Samuel Morse
Answer - D
Detail - No Details

Q9 - The petrol engine was invented by?
A. Nikolaus Otto
B. James Watt
C. Rudolph Diesel
D. None of these
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - The scientific study of ageing is known as?
A. Teratology
B. Osteology
C. Gerantology
D. Etiology
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...