Physics | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - The force acting on the bullet when it moves through the air towards a target is:
A. Force due to the gun
B. Gravitational force alone
C. Gravitational force and frictional force.
D. Frictional force alone
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - What is the unit of the physical quantity "Inductance"?
A. weber
B. farad
C. henry
D. tesla
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Find the power of a convex lens if the image formed is at a distance of 16 cm from the lens when the object is placed on the other side of the lens at 20 cm from the optical centre?
A. -3.75 diopters
B. -11.25 diopters
C. 3.75 diopters
D. 11.25 diopters
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - Sound wane in air are ?
A. Transverse
B. Longitudinal
C. Electromagnetic
D. Polarised
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Which one of the following quantities does not have the unit?
A. Stress
B. force
C. Strain
D. Pressure
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Which one of the following is an scalar quantity?
A. Force
B. Pressure
C. Velocity
D. Acceleration
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - The sunlight from sun to Earth reaches in ?
A. 5 minutes
B. 6 minutes
C. 8 minutes
D. 10 minutes
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - The unit of pressure is ?
A. Kg / cm2
B. Kg / cm
C. Kg / mm
D. Nm
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge