Profit and Loss | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - A amount of Rs. 500 amounts to Rs. 583.20 in two years if compounded annually. Find the rate of interest per annum
A. 5.6 %
B. 6 %
C. 8 %
D. 9.2 %
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Find compound interest on Rs. 8500 at 4 % per annum for 2 years, compounded annually
A. Rs. 752.6
B. Rs. 693.6
C. Rs. 553.6
D. Rs. 593.6
Answer - B
Detail - No Details

Q3 - Find the compound interest on Rs. 20,000 in 2 years at 4 % per annum, the interest being compounded half-yearly
A. Rs. 1648.64
B. Rs. 1596.32
C. Rs. 14826.56
D. Rs. 11563.99
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Find the compound interest on Rs. 5000 for 9 months at 6% per annum, if the interest is reckoned quarterly
A. Rs. 218.98
B. Rs. 228.39
C. Rs. 250.69
D. Rs. 356.50
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - The population of a city increases 5 % annually but decreases by ¼ % due to emigration. Find the net increase in percent in 3 years.
A. 8.63 %
B. 11.89 %
C. 13.25 %
D. 14.93 %
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - Father is 3 times more aged than his daughter. If after 5 years, he would be 3 times of daughter’s age, then further after 5 years, how many times he would be of his daughter’s age
A. 1 (½) times
B. 2 times
C. 2.5 times
D. 3 times
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - 5 years ago, sister’s age was 5 times the age of her brother and the sum of present ages of sister and brother is 34 years. What will be the age of her brother after 6 years
A. 12 years
B. 13.5 years
C. 15 years
D. 20 years
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - The ratio of Rohan’s age 4 years ago and Rahul’s age after 4 years is 1 : 1. If at present, the ratio of their ages is 5 : 3, then find the ratio between Rohan’s age 4 years hence and Rahul’s age 4 years ago
A. 1 : 3
B. 3 : 1
C. 4 : 3
D. 3 : 4
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - Sharad is 60 years old and Santosh is 80 years ol4⃣ How many years ago was the ratio of their ages 4 : 6
A. 10 years
B. 15 years
C. 20 years
D. How many years ago was the ratio of their ages 4 : 6? 1⃣ 10 years 2⃣ 15 years 3⃣ 20 years
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - Age of mother 10 years ago was 3 times the age of her son. After 10 years, mother’s age will be twice that of his son. Find the ratio of their present ages
A. 11 : 7
B. 9 : 5
C. 7 : 4
D. 7 : 3
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge