World of Education Global Organization


Solar System | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Which organization has developed ORISIS-REX Spacecraft ?
A. ISRO
B. NASA
C. JAXA
D. ESA
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - Name India’s heaviest and most advanced communication satellite launched into space by ISRO ?
A. G SAT 10
B. G SAT 14
C. G SAT 11
D. G SAT 16
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Which is the largest planet in solar system?
A. Mercury
B. Mars
C. Jupiter
D. Saturn
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - The first outside orbit of the earth planet is?
A. Jupiter
B. Mars
C. Saturn
D. Uranus
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Which is the farthest planet of solar system?
A. Neptune
B. Jupiter
C. Mercury
D. Earth
Answer - A
Detail - No Details

Q6 - Which planet appears to be yellowish?
A. Asteroids
B. Mars
C. Uranus
D. Saturn
Answer - D
Detail - No Details

Q7 - On which planet the life exists?
A. Earth
B. Moon
C. Jupiter
D. None
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Identify the planet whose length of the days and tilt of its axis are almost identical to those of the earth?
A. Uranus
B. Neptune
C. Saturn
D. Mars
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...