World of Education Global Organization


Time and Work | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - To complete a work A and B takes 8 days, B and C takes 12 days, A,B and C takes 6 days. How much time A and C will take ?
A. 24 days
B. 16 days
C. 12 days
D. 8 days
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Twenty-four men can complete a work in sixteen days. Thirty-two women can complete the same work in twenty-four days. Sixteen men and sixteen women started working and worked for twelve days. How many more men are to be added to complete the remaining work in 2 days ?
A. 18 men
B. 24 men
C. 36 men
D. 50 men
Answer - B
Detail - No Details

Q3 - One pipe can fill a tank three times as fast as another pipe. If together the two pipes can fill the tank in 36 minutes, then the slower pipe alone will be able to fill the tank in ?
A. 81 min.
B. 108 min.
C. 144 min.
D. 192 min.
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is ?
A. 15
B. 16
C. 18
D. 25
Answer - A
Detail - No Details

Q5 - Hemant can produce one unit in 15 days, while Riya can do the same in 12 days. After producing one unit while working together, they earned Rs. 90, which they distributed amongst themselves in proportional to their efficiency. If they work for 20 days, and sell the produce, then Riya should receive ?
A. Rs. 120
B. Rs. 140
C. Rs. 150
D. Rs. 160
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - A, B and C can complete a piece of work in 24, 6 and 12 days respectively. Working together, they will complete the same work in ?
A. 1⁄24 day
B. 7⁄24 day
C. 33⁄7 days
D. 4 days
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Ravi and Kumar are working on an assignment. Ravi takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Kumar takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages ?
A. 7 hours 30 minutes
B. 8 hours
C. 8 hours 15 minutes
D. 8 hours 25 minutes
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Vivan starts working on a job and works on it for 12 days and completes 40% of the work. To help him complete the work, he employs Nisha and together they work for another 12 days and the work gets completed. How much more efficient is Vivan than Nisha ?
A. 50%
B. 200%
C. 125%
D. 100%
Answer - D
Detail - No Details

Q9 - A is 30% more efficient than B. How much time will they, working together, take to complete a job which A alone could have done in 23 days?
A. 11 days
B. 13 days
C. 203⁄17 days
D. None of these
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - A and B borrowed a tractor for 23 days. A ploughed 12 acres per day for a certain number of days and then B used it to plough 15 acres per day for the remaining days. If they paid Rs 3,000 and Rs 2,000 respectively, for how many days did A use the tractor?
A. 12
B. 15
C. 16
D. 18
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...