World of Education Global Organization


Vitamins | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - The vitamin essential for blood clotting is ?
A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin B
D. Vitamin K
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Which factor is required for maturation of erythrocytes?
A. Vitamin A
B. Vitamin B12
C. Vitamin C
D. Vitamin D
Answer - B
Detail - No Details

Q3 - Which of the following is required for the development of erythrocytes?
A. Vitamin E
B. Vitamin K
C. Vitamin B12
D. Vitamin A
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - Keratinization of the skin is prevented by ?
A. Vitamin D
B. Vitamin A
C. Vitamin B
D. Vitamin C
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Less intake of which of the following vitamins can cause 'Hyperkeratosis'?
A. Vitamin C
B. Vitamin B12
C. Vitamin A
D. Vitamin K
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Which vitamin can be synthesized by bacteria inside gut?
A. Vitamin B1
B. Vitamin C
C. Vitamin K
D. Vitamin D
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Deficiency of vitamin D can lead to ?
A. dermatitis
B. lips fissure
C. scurvy
D. rickets
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - Deficiency of vitamin C can lead to ?
A. dermatitis
B. lips fissure
C. scurvy
D. rickets
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Aneurin is the other name for ?
A. Vitamin B2
B. Vitamin B6
C. Vitamin B12
D. Vitamin B1
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - Which one of the following pairs is not correctly matched?
A. Vitamin B12 – Pernicious anaemia
B. Vitamin B1 – Beriberi
C. Vitamin B2 - Pellagra
D. Vitamin C - Scurvy
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...