World Geography | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Aghil pass connects?
A. Tamil Nadu and Kerala
B. Arunachal Pradesh and Tibet
C. Karakoram and Ladakh
D. Sikkim and Lhasa
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Which of the following soils is also known as “Regur” soil?
A. Black soil
B. Lateritic soil
C. Alluvial soil
D. Red soil
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Which type of soil retains maximum amount of water?
A. Red soil
B. Laterite soil
C. Alluvial soil
D. Clayey
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - The forests found in Assam and Meghalaya are _______ type of forests?
A. Alpine forests of Himalayan
B. Mangrove forests
C. Evergreen forests
D. Tropical Grasslands
Answer - C
Detail - No Details

Q5 - Which of the following are residual mountains in India?
A. Aravallis
B. Himalayas
C. Garo Hills
D. Patkai Hills
Answer - A
Detail - No Details

Q6 - The highest range of Himalayan mountains are called?
A. Himachal
B. Himadri
C. Himavat
D. Himaraj
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - Deccan Plateau is formed mainly from?
A. Sedimentary rocks
B. Sand stone
C. Metamorphic rocks
D. Igneous rocks
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - Silent Valley in Kerala is the home for the largest population of?
A. Leopards
B. Bisons
C. Lion-tailed Macaques
D. Hornbills
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Which of the following are the youngest mountains?
A. Western Ghats
B. Himalayas
C. Eastern Ghats
D. Vindhyas
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - Out of the following, which region has the lowest altitude?
A. Rann of Kutch
B. Sunderbans
C. Kuttanad
D. Dhanushkodi
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge