World of Education Global Organization


World Organisations | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - The first Secretary General of UNO was?
A. U Thant
B. Kurt Waldheim
C. Dag Hamarskjoeld
D. Trygve Lie
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - India is a member of?
A. NAM and SAARC
B. NAM and OPEC
C. NAM and ASEAN
D. OPEC and SAARC
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - The year 1995 is the Golden Jubilee year of which of the following international organisations?
A. UNO
B. NAM
C. GATT (now WTO)
D. ASEAN
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Amnesty International is an organisation associated with which of the following fields?
A. Protection of Cruelty to animals
B. Environment protection
C. Protection of human rights
D. Protection of historic monuments
Answer - C
Detail - No Details

Q5 - The Halifax summit was that of?
A. G 7 countries
B. Leaders of the NAM
C. countries in favour of a common currency for Europe
D. Palestinian and Israeli leaders
Answer - A
Detail - No Details

Q6 - The office of the UN General Assembly is in?
A. Vienna
B. New York
C. Paris
D. Zurich
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - Which is principal organ of the United Nations that as virtually accomplished its object?
A. The Security Council
B. The General Assembly
C. The International Court of Justice
D. The Trusteeship Council
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - The headquarters of the UNESCO is at?
A. Rome
B. Geneva
C. New York
D. Paris
Answer - D
Detail - No Details

Q9 - Which UN body deals with population problem?
A. UNFPA
B. UNDP
C. UNICEF
D. UNESCO
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - Besides UK, USA, Germany and Japan the G 7 countries includes?
A. Canada, France and Russia
B. Canada, Italy and Netherlands
C. France, Netherlands and Russia
D. Canada, France and Italy
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...