aptitude | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - A bus is moving with a speed of 72 kmh, convert its speed into ms:
A. 10ms
B. 720ms
C. 30ms
D. 20ms
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - An object completes 120 revolutions in 30 seconds along a circular path. The ratio of its frequency to its period is:
A. 1:4
B. 1:2
C. 16:1
D. 4:1
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Find the HCF of 315,630 and 945
A. 315
B. 105
C. 210
D. 140
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - The ratio of the speeds of two trains is 3:4. If the second train runs 300 km in 3 hours then what would be the speed of the first train?
A. 100 km/hr
B. 50 km/hr
C. 70 km/hr
D. 75 km/hr
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - A fruit seller sells mangoes at the rate of Rs.9 per kg and thereby loss 10%. At what price per kg should he sell in order to earn a profit of 5%
A. Rs.10
B. Rs.10.5
C. Rs.9.5
D. Rs.11.11
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - 7 men and 3 women complete the work together in 10 days. 8 men and 2 women complete the same work In 8 days. How much work can be done by 10 men in one day?
A. 17.5%
B. 20%
C. 25%
D. 23%
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - When a natural number n is divided by 5 the remainder is 4. What is the remainder when 2n is divided by 5?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 0
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Arjun, travelling from Pune to Goa, covers distance of 1000 km at 4 km/hr and the return journey at 3 km/hr. What was his average speed daring his entire journey?
A. 3 km/hr *
B. 3.43 km/hr
C. 3.5 km/hr
D. 3.4 km/hr
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - If the cost price of 12 books is equal to the selling price of 8 books, what is the gain percent?
A. 12%
B. 30%
C. 40%
D. 50%
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - A shopkeeper boys an induction cooker for Rs.2750 and sells it for Rs.2860. Find his profit percentage
A. 1%
B. 2%
C. 3%
D. 4%
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge