biochemistry | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Niacin is the chemical name of which Vitamin
A. Vitamin B3
B. Vitamin B1
C. Vitamin B2
D. Vitamin C
Answer - A
Detail - No Details

Q2 - Which of the following is not a downstream component?
A. Ras
B. MEK
C. ERK
D. PIP3
Answer - D
Detail - No Details

Q3 - Which of the following is involved in proline rich motif binding?
A. SH2
B. SH3
C. PTB
D. PH
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - Which of the following is involved in phospho-tyrosine binding?
A. SH2
B. SH3
C. PTB
D. PH
Answer - A
Detail - No Details

Q5 - Which of the following are stimulated to become membrane associated upon binding of insulin to the insulin receptor
A. PH-domain
B. PTB
C. SH3
D. SH2
Answer - A
Detail - No Details

Q6 - Which of the following converts GTP to cGMP to start its enzymatic cascade?
A. Receptor guanylyl cyclase
B. Receptor adenylyl cyclase
C. Calmodulin
D. Protein kinase-A
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - Which of the following is involved in extrinsic cell death pathway?
A. Heterotrimeric G protein complex
B. TRADD
C. IRS-1
D. Protein-kinase A
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Scaffold protein in insulin signal transduction
A. KSR
B. IRS-1
C. MEKK1
D. AKAP
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - PTB domains bind to
A. Phosphorylated tyrosine
B. Phosphoryated threonine
C. Phosphorylated serine
D. Phosphorylated cysteine
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - Which of the following directly phosphorylate tyrosines to start a kinase protein enzymatic cascade
A. Receptor tyrosine kinase
B. Receptor guanylyl cyclases
C. Receptor serine kinase
D. Receptor threonine kinase
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...