biology | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - What is a ‘transcriptome’
A. Words written on a grave
B. A slice of gene
C. Set of all messenger RNA molecules in one cell
D. A set of all molecules that make up a gene
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Zoonosis is related to
A. Diseases
B. Reproduction
C. Space
D. None of the above
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Gallinaceous domsticated fowl,bred and raised specifically for meat production is:
A. Rhode Island
B. Turkey
C. Broilers
D. Ducks
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - Which one of the organisms mentioned below is a herbivore
A. Shark
B. Peacock
C. Frog
D. Mouse
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - In the sea, plants are restricted up to the depth of_____
A. 1000 meters
B. 200 meters
C. 20 meters
D. 2000 meters
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - One of the processes that involves the consumption of CO2 is:
A. Forest fires
B. Photosynthesis
C. Respiration
D. Combustion of substances
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - Which of the following is a waterborne disease causing acute gastrointestinal infection?
A. Cholera
B. Rabies
C. Pneumonia
D. Leprosy
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Which of the following cell organelles is found in the plant cell but not in animal cell
A. Chloroplast
B. Endoplasmic Reticulum
C. Mitochondrion
D. Ribosome
Answer - A
Detail - No Details

Q9 - Balance of two gases is very important for all communities, these two gases are
A. nitrogen & oxygen
B. carbon dioxide and oxygen
C. argon & nitrogen
D. none of them
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - Products of photosynthesis are oxygen and
A. Starch and Sucrose
B. Glucose
C. Starch
D. water
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge