general science | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Which one of the following is an element
A. Topaz
B. Diamond
C. Ruby
D. Sapphire
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - The metal whose salts are sensitive to light is
A. Silver
B. Zinc
C. Copper
D. Gold
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - The instrument useful for measuring curvature of surface is
A. Odometer
B. Spherometer
C. Tachometer
D. Speedometer
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - Which one among the following radiations carries maximum energy
A. Ultraviolet rays
B. Gamma rays
C. X- rays
D. Infra-red rays
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - The state which leads in agricultural production is
A. Haryana
B. Punjab
C. Karnataka
D. Tamil Nadu
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - Which substance is used to retard the setting action of cement
A. CaO
B. AlO
C. CaSO.2HO
D. NaO + KO
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Which one of the following glasses is used in bullet proof screens
A. Soda glass
B. Pyrex glasss
C. Jena glass
D. Reinforced glass
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - The concept of Net Metering is related to
A. Sewage dumping in the ocean and sea
B. Electricity lost during distribution
C. Solar energy generation
D. Amount of natural gas wasted during transportation
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Union Tribal Affairs Ministry has launched which mobile application to promote breastfeeding
A. Stanpan Suraksha
B. Mata Surakasha
C. Maa Suraksha
D. None of the above
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - What does WIFEX stand for
A. Winter Fog Emissions
B. Winter Fog Experiment
C. Both of the above
D. Neither of the above
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge