general knowledge | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - On which river is the Atal Setu located?
A. Ganga
B. Tapi
C. Mandovi
D. Ghaggar
Answer - C
Detail - Atal Setu (Goa) The Third Mandovi Bridge also known as Atal Setu or Atal Bridge is a cable-stayed bridge between the towns Panaji and Porvorim, in Goa. Via Wikipedia

Q2 - Name India’s fastest indigenous train.
A. Vande Bharat Express
B. Rajdhani Express
C. Shatabdi Express
D. Duronto Express
Answer - A
Detail - Capable of reaching a speed of 180 kmph, the Vande Bharat Express is India's latest indigenous train. mapsofindia.com

Q3 - When was the 1st International day of Education celebrated?
A. 25 January
B. 28 January
C. 27 January
D. 24 January
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - Who won he women’s single title at The Indonesia Master’s Badminton Tournament 2019?
A. pv sindhu
B. P V Sindhu
C. Ayaka Takahashi
D. Misaki Matsutomu
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - when is Australia day celebrate?
A. January 28
B. January 26
C. January 30
D. January 27
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - Name the largest steel producing country according to World Steel Association report?
A. USA
B. Japan
C. India
D. China
Answer - D
Detail - No Details

Q7 - In which year will India host the G20 meeting?
A. 2022
B. 2018
C. 2026
D. 2030
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Name the fastest Indian to reach 100 ODI wickets?
A. Mohammed Shami
B. Ajit Agarkar
C. Javagal Srikanth
D. Zaheer Khan
Answer - A
Detail - No Details

Q9 - Name the Best state overall in the Swasth Bharat Yatra of FSSA?
A. Punjab
B. Tamil Nadu
C. West Bengal
D. Maharashtra
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - When is The International Holocaust Remembrance Day celebrated?
A. 28 January
B. 27 January
C. 29 January
D. 30 January
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge