history | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - The most common materials used for the Harappan stone sculptures are?
A. Hard stone
B. Hard stone and white marble
C. soft limestone and steatite
D. granite
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - The whole area of Harappan culture represents a?
A. circular area
B. square area
C. zigzag formation
D. triangular area
Answer - D
Detail - No Details

Q3 - Who established the Hindu Dharma Sangrakshini Sabha in the year 1907 by ?
A. Bal Gangadhar Tilak
B. Raja Ram Mohan Rai
C. Dyanand Sarshawati
D. Damodar and Balkrishana Chapekar
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - Who established the Hindu Dharma Sangrakshini Sabha in the year 1907 by ?
A. Bal Gangadhar Tilak
B. Raja Ram Mohan Rai
C. Dyanand Sarshawati
D. Damodar and Balkrishana Chapekar
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Who established the Hindu Dharma Sangrakshini Sabha in the year 1907 by ?
A. Bal Gangadhar Tilak
B. Raja Ram Mohan Rai
C. Dyanand Sarshawati
D. Damodar and Balkrishana Chapekar
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - Mahatma Gandhi launched Kheda Satyagrah on Gujrat in 1918 to support the cause of ?
A. Mill Owners
B. Land Lords
C. The peasants
D. Kol Rebellion
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - The Moplah Rebellion in 1921 in Malabar was Muslim Peasants Rabellion against ?
A. Muslim Land Holders
B. The British Government Authority
C. The non-tribal outsiders
D. Hindu Land Holders
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - The revolutionary like Ashfaqullah Khan, Chandra Shekhar Azad, Ram Prasad Bismil, Roshan Singh and Rajendra Lahiri were all associated with ?
A. The Kakori Conspircy case (1925)
B. 1857 Revolt
C. Chauri Chaura Case
D. The Jallianwala Bagh massacre
Answer - A
Detail - No Details

Q9 - Who was Babur’ s eldest son ?
A. Akbbar
B. Jahangir
C. Samarkand
D. Humayun
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - What was the name of Babur’s first wife?
A. Aisha Sultan Begum
B. Zainab Sultan Begum
C. Masuma Sultan Begul
D. Maham Begum
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge