honours and awards | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Madan Mani Dixit, the veteran Litterateur & Journalist has passed away. He was from which country?
A. South Africa
B. India
C. Sri Lanka
D. Nepal
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Who has been awarded Tamil Nadu government’s Dr. A.P.J. Abdul Kalam Award?
A. Kailasavadivoo Sivan
B. A S Kiran Kumar
C. Ritu Karidhal
D. Mylswamy Annadurai
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Name the winner of the 2017 man Booker prize?
A. Arundhati Roy
B. Salman Rushdie
C. George Saunders
D. Sudha Murthy
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - Name the winner of the 2017 Blue Planet prize?
A. Dr. Syukuro Manabe
B. Dr, Charles D. Keeling
C. Mr. Pavan Sukhdev
D. Prof. Hans Joachim Schellnhuber
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Who has been awarded the first lifetime Achievement Award for his/her contribution in the field of Cinema ?
A. Ashok Kumar
B. Hou Hsio-hsein
C. Akiro Burosova
D. Bernardo Burtolucci
Answer - A
Detail - No Details

Q6 - Who among the following has received both Bharat Ratna and Nishan -e -Pakistan ?
A. Ayub Khan
B. Moraji Desai
C. Mahatma Gandhi
D. Maulana Abul Kalam Azad
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - Which of the following is India’s highest honour in the field of literature ?
A. Kalidas Samman
B. Saraswathi Samman
C. Vyas Samman
D. Jnanpith Award
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - To whom was ‘Bharat Ratna’ awarded in 1999 ?
A. Lata Mangeshkar
B. Amartya Sen
C. M. S. Subbulakshmi
D. Atal Behari Vajpayee
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - Who was awarded the first Rajiv Gandhi National Sadhavana Award ?
A. Archarya Tulsi
B. Dr. J. Rengaswamy
C. J. R. D Tata
D. Mother Teresa
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - In which year was Pulitzer Prize established ?
A. 1917
B. 1918
C. 1922
D. 1928
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge