hormone metabolism | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - In the process of transcription, the flowof genetic information is from?
A. DNA to DNA
B. DNA to protein
C. RNA to protein
D. DNA to RNA
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Which of the following hormones is notinvolved in carbohydrate metabolism?
A. ACTH
B. Glucagon
C. Vasopressin
D. Growth hormone
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - An essential agent for converting glucoseto glycogen in liver is?
A. Latic acid
B. GTP
C. UTP
D. Pyruvic acid
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - Gastric Secretion is regulated by thehormone?
A. Glucagon
B. Gastrin
C. Epinephrin
D. ACTH
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - A hypochromic microcytic anaemia whichincreases Fe, store in the bone marrowmay be?
A. Folic acid responsive
B. Vitamin B12 responsive
C. Pyridoxine responsive
D. Vitamin C responsive
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - The secondary sexual characters in femalesis effected by?
A. Estrogens
B. Gluco corticoids
C. MIS
D. None of these
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - TSH hormone biochemically is a?
A. Protein
B. Fat
C. Glycoprotein
D. Carbohydrate
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Glucagon activates the enzyme adenylcyclasewhich causes the increase of bloodsugar level. Hence this hormone is called?
A. Hypoglycemic factor
B. Hyper glycemic factor
C. Antidiauritic factor
D. Thyrotropin-releasing factor
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - All the following hormones promotehyperglycemia except?
A. Epinephrine
B. Norepinephrine
C. Insulin
D. Glucagon
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - All the following hormones use cAMP asa second messenger except?
A. Estrogen
B. FSH
C. Luteinizing
D. Glucagon
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...