hormone metabolism | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - In the process of transcription, the flowof genetic information is from?
A. DNA to DNA
B. DNA to protein
C. RNA to protein
D. DNA to RNA
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - Which of the following hormones is notinvolved in carbohydrate metabolism?
A. ACTH
B. Glucagon
C. Vasopressin
D. Growth hormone
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - An essential agent for converting glucoseto glycogen in liver is?
A. Latic acid
B. GTP
C. UTP
D. Pyruvic acid
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - Gastric Secretion is regulated by thehormone?
A. Glucagon
B. Gastrin
C. Epinephrin
D. ACTH
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - A hypochromic microcytic anaemia whichincreases Fe, store in the bone marrowmay be?
A. Folic acid responsive
B. Vitamin B12 responsive
C. Pyridoxine responsive
D. Vitamin C responsive
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - The secondary sexual characters in femalesis effected by?
A. Estrogens
B. Gluco corticoids
C. MIS
D. None of these
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - TSH hormone biochemically is a?
A. Protein
B. Fat
C. Glycoprotein
D. Carbohydrate
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Glucagon activates the enzyme adenylcyclasewhich causes the increase of bloodsugar level. Hence this hormone is called?
A. Hypoglycemic factor
B. Hyper glycemic factor
C. Antidiauritic factor
D. Thyrotropin-releasing factor
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - All the following hormones promotehyperglycemia except?
A. Epinephrine
B. Norepinephrine
C. Insulin
D. Glucagon
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - All the following hormones use cAMP asa second messenger except?
A. Estrogen
B. FSH
C. Luteinizing
D. Glucagon
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge