indian economy | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Pappu Karki, the popular Kumaoni folk singer has passed away. He was native of which state
A. Jammu&Kashmir
B. HimachalPradesh
C. Uttarakhand
D. Assam
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Who has been appointed as the new chairman of Central Board of Indirect taxes and Customs ( CBIC )
A. Johnjoseph
B. VanajaN.Sarna
C. MahenderSingh
D. S Ramesh
Answer - D
Detail - No Details

Q3 - First five year plan of India was based on the:
A. Harrod Domar model
B. Mahalanobis model
C. Dada Bhai Nauroji model
D. J.L. Nehru model
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - When was the first industrial policy of India launched
A. 1956
B. 1948
C. 1951
D. 1965
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - The provisions relating to service tax in India are given in:
A. Chapter V of the Finance Act, 1994
B. Chapter VII and VIII of the Finance Act, 2004
C. The Service tax Act, 1994
D. Chapter V and VA of the Finance Act, 1994
Answer - D
Detail - No Details

Q6 - Service tax was introduced in India on the recommendation of:
A. Kelkar Committee
B. Dr. Raja J Challiah Committee
C. Dr. Man Mohan Singh Committee
D. Dr. Yashwant Sinha Committee
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - Service tax is applicable to:
A. Whole of India
B. Whole of India except Jammu and Kashmir
C. Whole of India, except Jammu and Kashmir and Union Territories of Dadra, Nagar Haveli, Daman & Diu
D. Whole of India including few part of Jammu & Kashmir
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - What is the current rate of service tax in India currently
A. 12.5%
B. 13.5%
C. 14%
D. 14.5%
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Which activity is termed as activity of tertiary sector
A. Wheat production
B. Mobile production
C. Construction of a dam
D. Fishing
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - Which of the following sector does not comes under the service sector in India
A. Real estate
B. Transport
C. Restaurants & hotels
D. Formation of electronic television
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge