nucleic acids | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Template-directed DNA synthesis occurs in all the following except?
A. The replication fork
B. Polymerase chain reaction
C. Growth of RNA tumor viruses
D. Expression of oncogenes
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Ribosomes similar to those of bacteria found in?
A. Plant nuclei
B. Cardiac muscle cytoplasm
C. Liver endoplasmic reticulum
D. Neuronal cytoplasm
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Using written convention which one of the following sequences is complimentary to TGGCAGCCT?
A. ACCGTCGGA
B. ACCGUCGGA
C. AGGCTGCCA
D. TGGCTCGGA
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Which one of the following binds to specific nucleotide sequences that are upstream and most distant from the start site?
A. RNA polymerase
B. Repressor
C. Inducer
D. Restriction
Answer - A
Detail - No Details

Q5 - In the biosynthesis of c-DNA, the joining enzyme ligase requires?
A. GTP
B. ATP
C. CTP
D. UTP
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - The ‘rho’ (ρ) factor is involved?
A. To increase the rate of RNA synthesis
B. In binding catabolite repressor to the promoter region
C. In proper termination of transcription
D. To allow proper initiation of transcriptide
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Elongation of a peptide chain involves all the following except?
A. mRNA
B. GTP
C. Formyl-Met-tRNA
D. Tu, TS and G factors
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Translation results in the formation of?
A. mRNA
B. tRNA
C. rRNA
D. A protein molecule
Answer - D
Detail - No Details

Q9 - How many high-energy phosphate bond equivalents are required for amino acid activation in protein synthesis?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
Answer - B
Detail - No Details

Q10 - Amanitin the mushroom poison inhibits?
A. Glycoprotein synthesis
B. ATP synthesis
C. DNA synthesis
D. mRNA synthesis
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge