profit and loss | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - A fruit seller sells mangoes at the rate of Rs.9 per kg and thereby loss 10%. At what price per kg should he sell in order to earn a profit of 5%
A. Rs.10
B. Rs.10.5
C. Rs.9.5
D. Rs.11.11
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - A shopkeeper boys an induction cooker for Rs.2750 and sells it for Rs.2860. Find his profit percentage
A. 1%
B. 2%
C. 3%
D. 4%
Answer - D
Detail - No Details

Q3 - A trader had 6 quintals of wheat. He sold a part of it at 7% profit and the rest at 17% profit, so that he made a total profit of 11%. How much wheat did he sell at 17% profit?
A. 360 kg
B. 240 kg
C. 120 kg
D. 480 kg
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - Rajeev sells a machine for Rs 55 lakhs at a loss. Had he sold it for Rs 67 lakh, his gain would have been 5 times the former loss. Find the cost price of the machine
A. Rs 65 lakhs
B. Rs 57 lakhs
C. Rs 78 lakhs
D. Rs 49 lakhs
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - If price of an article decreases from Rs 240 to Rs 220, when quantity demanded increases from 200 units to 210 units. Find point elasticity of demand?
A. 0.6
B. -1.8
C. -0.6
D. 1.8
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Mohan buys an old scooter for Rs 5500 and spends Rs 1200 on its repairs. If he sells the scooter for Rs 5200. What will be his loss percent?
A. 22%
B. 20%
C. 25%
D. 18%
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - Mohan buys an old scooter for Rs 5500 and spends Rs 1200 on its repairs. If he sells the scooter for Rs 7200. What will be his gain percent?
A. 8%
B. 10%
C. 6%
D. 7.5%
Answer - D
Detail - No Details

Q8 - A person incurs 8% loss selling a watch for Rs 1650. At what price should the water be sold to earn 10 % profit?
A. Rs. 1750
B. Rs. 1800
C. Rs. 1925
D. Rs. 1900
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - If a cycle is purchased for Rs 2500 and sold for Rs 2200. Find the loss percent?
A. 12%
B. 10%
C. 15%
D. 8%
Answer - A
Detail - No Details

Q10 - A man buys a product for Rs 250 and sells it for Rs 300. Find his gain percent?
A. 10%
B. 20%
C. 15%
D. 5%
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge