reasoning | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - In a certain code language, ‘it be pee’ means ‘dogs are blue’, ‘sik hee’ means ‘large horses’ and ‘pee mit hee’ means ‘horses are pigs’.

How is ‘pig’ written in this code
A. Hee
B. Pee
C. Sik
D. Mit
Answer - D
Detail - No Details

Q2 - In a coded message, SLOW MOVE, GET BACKWARDS, FIRE AWAY is written as VFMD ZMWE, BEN PCTLDCOXU, QHOE CDCI
• Based on this coding scheme, spot the codes for following words
SALTY
A. UCFNI
B. UCFIN
C. UCINF
D. UCHIN
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - If TEACHER is coded as UDBBIDS, then STUDENT will be coded as
A. RSTCDMS
B. TUVEFOU
C. TSVCFMU
D. RUTEDOS
Answer - C
Detail - No Details

Q4 - If KINGS is coded as RFMHJ, then how will you code
QUEEN?
A. RTDMD
B. MDDTP
C. VFFOT
D. EUULG
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Based on the relationship between the first two words, find out the missing wor4⃣

THE COLOSSEUM: ITALY PETRA: ____
A. MEXICO
B. JORDAN
C. GERMANY
D.

THE COLOSSEUM: ITALY:: PETRA: ____ ? 1⃣ MEXICO 2⃣ JORDAN 3⃣ GERMANY
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - Based on the relationship between the first two words, find out the missing wor4⃣

FISHES: AQUARIUM BIRDS :_______
A. AVIARY
B. APIARY
C. BYRE
D.

FISHES: AQUARIUM:: BIRDS :_______ ? 1⃣ AVIARY 2⃣ APIARY 3⃣ BYRE
Answer - A
Detail - No Details

Q7 - Hiten introduced Mita as his son’s maternal grandfather’s only son;d only sister’s motherin-law. How is Mita related to Hiten
A. Mother
B. Mother-in-law
C. Wife
D. Maternal Aunt
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Aparna said, “Thai man is my brother’s wife’s son’s only paternal uncle’s father". How is the man related to Aparna?
A. Paternal Grandfather
B. Father
C. Uncle
D. Son
Answer - B
Detail - No Details

Q9 - Which of the following interchanges in signs and numbers will make the given equation correct 7x9+5=68
A. + and =, 5 and 6
B. + and =, 7 and 9
C. x and +, 5 and 7
D. x and +, 7 and 9
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - If "+" means "minus", "x" means "divided by", "÷" means "plus" and "-" means "multiplied by", then 300x10-5+36÷57=?
A. 150
B. 171
C. 230
D. 234
Answer - B
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge