solar system | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Which of the following is the first animal to go to into spatial orbit on board the Soviet Sputnik 2?
A. Laika, a dog
B. Albert, a mouse
C. Belka, a monkey
D. Baker, a rabbit
Answer - A
Detail - No Details

Q2 - IRS series of Indian Satellites are used for
A. Forestry
B. Communication
C. Remote Sensing
D. Astronomy
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Triton is the moon of which planet
A. Neptune
B. Uranus
C. Saturn
D. Venus
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Which organization has developed ORISIS-REX Spacecraft ?
A. ISRO
B. NASA
C. JAXA
D. ESA
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Name India’s heaviest and most advanced communication satellite launched into space by ISRO ?
A. G SAT 10
B. G SAT 14
C. G SAT 11
D. G SAT 16
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Which is the largest planet in solar system?
A. Mercury
B. Mars
C. Jupiter
D. Saturn
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - The first outside orbit of the earth planet is?
A. Jupiter
B. Mars
C. Saturn
D. Uranus
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Which is the farthest planet of solar system?
A. Neptune
B. Jupiter
C. Mercury
D. Earth
Answer - A
Detail - No Details

Q9 - Which planet appears to be yellowish?
A. Asteroids
B. Mars
C. Uranus
D. Saturn
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - On which planet the life exists?
A. Earth
B. Moon
C. Jupiter
D. None
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...