solar system | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Which of the following is the first animal to go to into spatial orbit on board the Soviet Sputnik 2?
A. Laika, a dog
B. Albert, a mouse
C. Belka, a monkey
D. Baker, a rabbit
Answer - A
Detail - No Details

Q2 - IRS series of Indian Satellites are used for
A. Forestry
B. Communication
C. Remote Sensing
D. Astronomy
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - Triton is the moon of which planet
A. Neptune
B. Uranus
C. Saturn
D. Venus
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - Which organization has developed ORISIS-REX Spacecraft ?
A. ISRO
B. NASA
C. JAXA
D. ESA
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Name India’s heaviest and most advanced communication satellite launched into space by ISRO ?
A. G SAT 10
B. G SAT 14
C. G SAT 11
D. G SAT 16
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Which is the largest planet in solar system?
A. Mercury
B. Mars
C. Jupiter
D. Saturn
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - The first outside orbit of the earth planet is?
A. Jupiter
B. Mars
C. Saturn
D. Uranus
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Which is the farthest planet of solar system?
A. Neptune
B. Jupiter
C. Mercury
D. Earth
Answer - A
Detail - No Details

Q9 - Which planet appears to be yellowish?
A. Asteroids
B. Mars
C. Uranus
D. Saturn
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - On which planet the life exists?
A. Earth
B. Moon
C. Jupiter
D. None
Answer - A
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge