time and work | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - 7 men and 3 women complete the work together in 10 days. 8 men and 2 women complete the same work In 8 days. How much work can be done by 10 men in one day?
A. 17.5%
B. 20%
C. 25%
D. 23%
Answer - C
Detail - No Details

Q2 - Badki can bake 45 cakes in 9 hours, Badki and Chutki together can bake 80 cakes in 10 hours. How many cakes Chutki can bake in 40 hours?
A. 125
B. 10
C. 120
D. 2
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - A can do a work in 20 days and B in 50 days. If they work on it together for 5 days, then what fraction of work is left?
A. 13/20
B. 1/3
C. 1/6
D. 2/9
Answer - A
Detail - No Details

Q4 - To complete a work A and B takes 8 days, B and C takes 12 days, A,B and C takes 6 days. How much time A and C will take ?
A. 24 days
B. 16 days
C. 12 days
D. 8 days
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Twenty-four men can complete a work in sixteen days. Thirty-two women can complete the same work in twenty-four days. Sixteen men and sixteen women started working and worked for twelve days. How many more men are to be added to complete the remaining work in 2 days ?
A. 18 men
B. 24 men
C. 36 men
D. 50 men
Answer - B
Detail - No Details

Q6 - One pipe can fill a tank three times as fast as another pipe. If together the two pipes can fill the tank in 36 minutes, then the slower pipe alone will be able to fill the tank in ?
A. 81 min.
B. 108 min.
C. 144 min.
D. 192 min.
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is ?
A. 15
B. 16
C. 18
D. 25
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Hemant can produce one unit in 15 days, while Riya can do the same in 12 days. After producing one unit while working together, they earned Rs. 90, which they distributed amongst themselves in proportional to their efficiency. If they work for 20 days, and sell the produce, then Riya should receive ?
A. Rs. 120
B. Rs. 140
C. Rs. 150
D. Rs. 160
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - A, B and C can complete a piece of work in 24, 6 and 12 days respectively. Working together, they will complete the same work in ?
A. 1⁄24 day
B. 7⁄24 day
C. 33⁄7 days
D. 4 days
Answer - C
Detail - No Details

Q10 - Ravi and Kumar are working on an assignment. Ravi takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Kumar takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages ?
A. 7 hours 30 minutes
B. 8 hours
C. 8 hours 15 minutes
D. 8 hours 25 minutes
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge