vitamins | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - Niacin is the chemical name of which Vitamin
A. Vitamin B3
B. Vitamin B1
C. Vitamin B2
D. Vitamin C
Answer - A
Detail - No Details

Q2 - Which organ stores fat soluble vitamins?
A. Blood
B. Skin
C. Liver
D. Pancreas
Answer - C
Detail - No Details

Q3 - The vitamin essential for blood clotting is ?
A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin B
D. Vitamin K
Answer - D
Detail - No Details

Q4 - Which factor is required for maturation of erythrocytes?
A. Vitamin A
B. Vitamin B12
C. Vitamin C
D. Vitamin D
Answer - B
Detail - No Details

Q5 - Which of the following is required for the development of erythrocytes?
A. Vitamin E
B. Vitamin K
C. Vitamin B12
D. Vitamin A
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - Keratinization of the skin is prevented by ?
A. Vitamin D
B. Vitamin A
C. Vitamin B
D. Vitamin C
Answer - B
Detail - No Details

Q7 - Less intake of which of the following vitamins can cause 'Hyperkeratosis'?
A. Vitamin C
B. Vitamin B12
C. Vitamin A
D. Vitamin K
Answer - C
Detail - No Details

Q8 - Which vitamin can be synthesized by bacteria inside gut?
A. Vitamin B1
B. Vitamin C
C. Vitamin K
D. Vitamin D
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Deficiency of vitamin D can lead to ?
A. dermatitis
B. lips fissure
C. scurvy
D. rickets
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - Deficiency of vitamin C can lead to ?
A. dermatitis
B. lips fissure
C. scurvy
D. rickets
Answer - C
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge