water and electrolyte balance | Multiple Choice Questions (MCQ) Choose Part Part A

Q1 - The average of pH of urine is?
A. 5.6
B. 6.0
C. 6.4
D. 7.0
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - Calcium absorption is inferred by?
A. Fatty acids
B. Amino acids
C. Vitamin D
D. Vitamin B12
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Cobalt is a constituent of?
A. Folic acid
B. Vitamin B12
C. Niacin
D. Biotin
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - Calcium is required for the activation of the enzyme?
A. Isocitrate dehydrogenase
B. Fumarase
C. Succinate thiokinase
D. ATPase
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Body water is regulated by the hormone?
A. Oxytocin
B. ACTH
C. FSH
D. Epinephrine
Answer - A
Detail - No Details

Q6 - Organic substance of large molecular size is?
A. Starch
B. Insulin
C. Lipids
D. Proteins
Answer - D
Detail - No Details

Q7 - Organic compound of small molecular size is?
A. Urea
B. Uric acid
C. Creatinine
D. Phosphates
Answer - A
Detail - No Details

Q8 - Metabolic alkalosis can occur in?
A. Severe diarrhoea
B. Renal failure
C. Recurrent vomiting
D. Excessive use of carbonic anhydrase inhibitors
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - During compensation of respiratory alkalosis, all the following changes occur except?
A. Decreased secretion of hydrogen ions by renal tubules
B. Increased excretion of sodium in urine
C. Increased excretion of bicarbonate in urine
D. Increased excretion of ammonia in urine
Answer - D
Detail - No Details

Q10 - All the following statements about renal tubular acidosis are correct except?
A. Renal tubules may be unable to reabsorb bicarbonate
B. Renal tubules may be unable to secrete hydrogen ions
C. Plasma chloride is elevated
D. Anion gap is decreased
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page
Please Like and Share...
World of Education Global Organization,Wedugo App,gk questions,quiz questions,general knowledge questions and answers,general knowledge quiz with answers,general knowledge quiz and answers,science quiz questions and answers,free quiz questions and answers,easy quiz questions and answers,science quiz questions,free quiz questions,ask questions,basic knowledge quiz,basic science questions,free general knowledge test,general quiz questions with answers,gk knowledge test,good general knowledge questions,good q and a questions,mcq mcqueen,mcq question and answer,mcq questions for medical students,multiple choice questions and answers,multiple choice questions examples,multiple choice questions sample,multiple choice questions with answers,multiple choice quiz questions,multiple choice test questions in english,multiple question quiz,online general knowledge quiz,practice multiple choice questions,q&a questions,quiz questions with answers,science practice,science quiz questions and answers,science test,the general knowledge