World of Education Global Organization


ALL Multiple Choice Questions (MCQ)

Q1 - Find compound interest on Rs. 8500 at 4 % per annum for 2 years, compounded annually
A. Rs. 752.6
B. Rs. 693.6
C. Rs. 553.6
D. Rs. 593.6
Answer - B
Detail - No Details

Q2 - Find the compound interest on Rs. 20,000 in 2 years at 4 % per annum, the interest being compounded half-yearly
A. Rs. 1648.64
B. Rs. 1596.32
C. Rs. 14826.56
D. Rs. 11563.99
Answer - A
Detail - No Details

Q3 - Find the compound interest on Rs. 5000 for 9 months at 6% per annum, if the interest is reckoned quarterly
A. Rs. 218.98
B. Rs. 228.39
C. Rs. 250.69
D. Rs. 356.50
Answer - B
Detail - No Details

Q4 - The population of a city increases 5 % annually but decreases by ¼ % due to emigration. Find the net increase in percent in 3 years.
A. 8.63 %
B. 11.89 %
C. 13.25 %
D. 14.93 %
Answer - D
Detail - No Details

Q5 - Father is 3 times more aged than his daughter. If after 5 years, he would be 3 times of daughter’s age, then further after 5 years, how many times he would be of his daughter’s age
A. 1 (½) times
B. 2 times
C. 2.5 times
D. 3 times
Answer - C
Detail - No Details

Q6 - 5 years ago, sister’s age was 5 times the age of her brother and the sum of present ages of sister and brother is 34 years. What will be the age of her brother after 6 years
A. 12 years
B. 13.5 years
C. 15 years
D. 20 years
Answer - C
Detail - No Details

Q7 - The ratio of Rohan’s age 4 years ago and Rahul’s age after 4 years is 1 : 1. If at present, the ratio of their ages is 5 : 3, then find the ratio between Rohan’s age 4 years hence and Rahul’s age 4 years ago
A. 1 : 3
B. 3 : 1
C. 4 : 3
D. 3 : 4
Answer - B
Detail - No Details

Q8 - Sharad is 60 years old and Santosh is 80 years ol4⃣ How many years ago was the ratio of their ages 4 : 6
A. 10 years
B. 15 years
C. 20 years
D. How many years ago was the ratio of their ages 4 : 6? 1⃣ 10 years 2⃣ 15 years 3⃣ 20 years
Answer - C
Detail - No Details

Q9 - Age of mother 10 years ago was 3 times the age of her son. After 10 years, mother’s age will be twice that of his son. Find the ratio of their present ages
A. 11 : 7
B. 9 : 5
C. 7 : 4
D. 7 : 3
Answer - D
Detail - No Details

Next Page   
   Previous Page


Page generated in 0.0555 seconds.